Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
EŞİ BENZERİ OLMAYAN İLGİNÇ ENSTRÜMANLAR
21.11.2021

EŞİ BENZERİ OLMAYAN İLGİNÇ ENSTRÜMANLAR

Aslında bakarsak müzik, yaşadığımız bu dünya içinde din, dil, ve ırk fark etmeksizin evrensel bir dil niteliğindedir. Biz insanların duygu, düşünce ve hislerini o anki durumlarına bağlı olarak notalara dökerek oluşturduğu sesler, enstrümanlar sayesinde bir anlam kazanıp müzik formuna dönüşmektedir. İnsanlığın başladığı tarihten bu yana o kadar çok müzik enstrümanı var ki bunları tek seferde saymak neredeyse imkansızdır. Çünkü bazen herhangi bir şeyden çıkardığımız sesleri doğru bir şekilde sıraya dizerek ve bu sıraya dizdiğimiz sesleri ritimle senkronize edersek işte o zaman müzik yapmış oluruz. Bu sebeple yaşadığımız bu dönemde teknolojinin gelişmesiyle beraber değişik ve dijital tarzda müzik aletleri de üretilmeye başlandı. Müzik endüstrisi geliştikçe kim bilir daha neler göreceğiz. İşte bu zaman gelene kadar şu ana kadar gelmiş geçmiş en ilginç müzik aletlerine isterseniz bir göz atalım:

 

Theremin

Theremin, insanlık tarihinde ilk elektronik ve çalarken temas kesinlikle gerekmeyen müzik aletidir. İsmini ise mucidi olan Rus Profesör Leon Theremin’den alır. 1928 yılında Leon Theremin tarafından patenti alınarak kullanıcılara sunulmuştur.

 

 

Eigenharp

John Lambert’in icat ettiği yeni bir müzik aleti olan Eigenharp son zamanlarda oldukça dikkat çeken ve meraklısı gün geçtikçe artan ilginç bir müzik enstrümanı diyebiliriz. Şu an için hala çok erken aşamada olan Eigenharp için ne yazık ki üflemeli, vurmalı ya da dokunup basmalı mı ne olduğuna kesin karara varılamamış bir müzik aleti.

 



Laser Harp

Aslında bakarsan MIDI protokolü ile çalışan bir enstrüman diyebiliriz. Tek başına ses çıkaramadığı için herhangi bir Synthesizer cihaza bağlı bir tür klavye gibi çalışmaktadır. Çalışma prensibi ise lazer çizgileri üzerine atanmış notalara dokunularak seslendirilmesine yarıyor. Aslında bakarsak daha çok konserlerde veya diğer canlı performanslarda görsel şov yapmak için kullanılıyor.

 

 

Hang Drum

İsveçli Feliz Rohner ve Sabina Scharer adlı kişiler tarafından 2000 yılında üretilmeye başlanmış, iki yarım küreden oluşan ilginç bir alettir. Hangpan ya da Spacedrum gibi diğer isimleri mevcuttur. Sesi insana huzur veren bu müzik aleti aslında gün geçtikçe popülerleşiyor ve her an her yerde görmeniz çok mümkün

 

Blog Son Eklenenler
Vokal Nedir ve Nasıl Kaydedilir?
Vokal Nedir ve Nasıl Kaydedilir?

Mikrofon

Vokal, insan sesinin bir müzik parçasında melodi veya harmoni üretmek için kullanılması anlamına gelir. Vokaller, müzik eserlerinde ana melodi taşıyıcısı olarak veya arka planda harmoni sağlamak için kullanılabilirler. Müzisyenler, çeşitli müzik türlerinde ve tarzlarında vokal tekniklerini kullanarak duyguları, hikayeleri ve mesajları ifade ederler. Vokal kaydı, ses aralığı, tonu, teknik yeteneği ve yorumu gibi özellikleriyle değerlendirilir. Vokal Nasıl Kaydedilir?

26.03.2024
Hoparlör Nedir ve Nasıl Çalışır?
Hoparlör Nedir ve Nasıl Çalışır?

Referans Monitörleri

Hoparlörler, ses sinyallerini elektrik enerjisinden mekanik titreşimlere dönüştüren elektroakustik cihazlardır. Temelde, bir hoparlör sürücüsü bu dönüşümü gerçekleştirir. Bir hoparlör sürücüsü, gelen elektrik sinyallerini hareketli bir bobin aracılığıyla manyetik bir alan oluşturarak dönüştürür. Bu manyetik alan, sabit bir mıknatıs tarafından oluşturulur. Akım, bobin boyunca geçirildiğinde, bobin manyetik alan içinde hareket eder ve hoparlör konisine bağlı olan bir ucu itilir veya çekilir. Bu hareket, hava basıncındaki değişiklikler yoluyla ses dalgalarının oluşturulmasına neden olur. Hoparlörler elektrik sinyallerini mekanik titreşimlere dönüştürerek sesi üretirler. Bu temel prensip, hoparlör teknolojisinin temelini oluşturur ve hoparlörlerin çalışmasını sağlar.

21.03.2024
MIDI Klavye Önerileri 2024
MIDI Klavye Önerileri 2024

Midi Klavyeler - Synthesizer

MIDI denetleyici klavyesi, MIDI verilerini bir bilgisayara veya başka bir donanıma göndermek için kullanılan bir cihazdır. Daha temel bir ifadeyle, harici bir kaynaktan gelen sesleri tetiklemek için kullanılan bir klavyedir. Harici kaynak, DAW'nızdaki başka bir donanım parçası veya sanal bir araç olabilir.   MIDI denetleyici türlerini ve Midi klavye önerilerini inceliyoruz. 

18.03.2024
Rap Şarkısı Nasıl Yapılır ve Rapçi Nasıl Olunur?
Rap Şarkısı Nasıl Yapılır ve Rapçi Nasıl Olunur?

Genel Kültür

Rap sanatçıları için gereken temel beceriler şunlardır:   Yazma Becerileri: Güçlü bir rap sözü yazma yeteneği, rapçılar için temel bir beceridir. İlginç ve etkili şarkı sözleri yazabilmek, sanatçının kendini ifade etmesini sağlar.

28.02.2024
Hip hop ve Rap Terim Sözlüğü
Hip hop ve Rap Terim Sözlüğü

Genel Kültür

İtalyanca kökenli olan "graffito" kelimesinden türemiştir ve "çizmek" veya "kazımak" anlamına gelir.

27.02.2024
Hip Hop Nedir? Rap Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?
Hip Hop Nedir? Rap Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?

Genel Kültür

Hip-hop , 1980'lerde ve ’ 90'larda yaygın popülerlik kazanan kültürel hareket ve ayrıca  rap , hareketin en kalıcı ve etkili sanat formu haline gelen ritmik ve / veya kafiyeli konuşmayı içeren müzik tarzıdır.

27.02.2024
Tekno müzik: Nedir ve Türleri Nelerdir?
Tekno müzik: Nedir ve Türleri Nelerdir?

Genel Kültür

Tekno müziğin içerisinde bulunan ritim ve melodiler, elektronik müzik aletleri ve dijital yazılım programları aracılığıyla üretilir. Elektronik müziğin alt türüdür ve yalnızca elektronik enstrümanlar kullanılır.

22.02.2024
Elektronik Müzik Nedir ve Türleri Nelerdir?
Elektronik Müzik Nedir ve Türleri Nelerdir?

Genel Kültür

Synthesizer, drum machine veya Midi gibi cihazlar, elektronik müziğin üretiminde yaygın olarak kullanılan araçlardır. Bu tür müzik, ambient, techno, house, trance, drum and bass, dubstep, electro gibi farklı tarzlara ayrılarak çeşitli ritimler ve ses efektleriyle karakterize edilir.  

19.02.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.