Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
MIDI Klavye Önerileri 2024
18.03.2024

MIDI Klavye Önerileri 2024

 

MIDI denetleyici klavyesi, MIDI verilerini bir bilgisayara veya başka bir donanıma göndermek için kullanılan bir cihazdır. Daha temel bir ifadeyle, harici bir kaynaktan gelen sesleri tetiklemek için kullanılan bir klavyedir.

Harici kaynak, DAW'nızdaki başka bir donanım parçası veya sanal bir araç olabilir.

 

MIDI denetleyici türlerini ve Midi klavye önerilerini inceliyoruz.

 MIDI Klavye Ne İşe Yarar?

 

MIDI verilerini göndererek harici bir kaynaktan gelen sesleri tetiklerler.  MIDI, DAW'nizin ve sanal enstrümanlarınızın anladığı dildir. Bir anlamda MIDI klavye, dijital dünyada müzikal olarak iletişim kurmanız için bir yol sağlar. Denetleyici klavyeleri , genellikle 25 tuştan 88 tuşa kadar birçok şekil ve boyutta mevcuttur. Ayrıca ağırlıksız tuşlardan aşamalı çekiç aksiyonlu tuşlara kadar çeşitlilik gösterir. İster tekno, ister hip-hop, ister klasik müzik yapıyor olun, size uygun bir MIDI klavye vardır.

 

MIDI klavyeler tuşlarla sınırlı değildir; DAW'ınızı veya harici donanımınızı kontrol etmenin başka yollarını sunarlar. Birçok MIDI klavye, çok sayıda parametreyi kontrol etmek için kullanılabilecek atanabilir düğmeler ve kaydırıcılarla birlikte gelir.

 

Performansınızın bilgisayarın anlayacağı bir şeye nasıl dönüşeceği konusunda endişelenmeden, başka herhangi bir müzik klavyesinde yapacağınız gibi çalmanıza olanak tanır.

 

Herhangi bir türde DAW'ınız varsa, yalnızca fareyi kullanarak müzik yapabilirsiniz.

 

Neden Bir MIDI Denetleyici Klavyesine İhtiyacım Var?

 

Herhangi bir türde DAW'ınız varsa, yalnızca fareyi kullanarak müzik yapabilirsiniz. Fare kullanarak müzik oluşturmanın/sıralamanın mümkün olması bunun iyi bir fikir olduğu anlamına gelmez. Fare kullanmanın harika bir seçenek olduğu zamanlar vardır. Örneğin, seyahat ederken veya kaba bir demo/şablon taslağı hazırlamak için. Ancak bu hiç de müzikal bir süreç değil.

 

MIDI klavye kullanmak çok daha müzikal ve çok daha sezgiseldir. Genel olarak müzik yapımında daha dokunsal, uygulamalı bir yaklaşım en iyi sonucu verir. Mesele yalnızca doğru notaları çalmak değildir; onları nasıl oynadığınızdır. Performansınıza ifade katmak burada bitmiyor; Atanabilir kontrollerin devreye girdiği yer burasıdır. Fader ve düğmeleri kullanmanın mükemmel bir örneği, sanal orkestra enstrümanlarını kullanmaktır.

 

 MIDI Klavye Kullanımının Faydaları

 

Fareye tıklamak yerine enstrüman çalmanın yararlarının ötesinde, MIDI klavye kullanmanın daha fazla avantajı vardır.

 

Denetleyici klavyeleri genellikle çok hafiftir, bu da oldukça mobil bir kuruluma sahip olduğunuz anlamına gelir. Bu kadar taşınabilir olmak hem yapımcılar hem de sanatçılar için değerlidir. Bir yapımcı olarak nerede olursanız olun müzik yaratmayı kolaylaştırıyor. Bir icracı olarak, eğer mecbur değilseniz, sizi ağır bir iş istasyonu veya sahne piyanosu taşımaktan kurtarır. Bir MIDI klavye ve bir dizüstü bilgisayar işinizi görecektir.

 

Ayrıca canlı performansınıza sanal enstrümanlar eklemeye başlarsanız, ses seçenekleriyle dolu bir dünyanın kapısını aralar. Aniden, hafif bir pakette yüksek kaliteli piyano seslerine, synth seslerine, orkestra seslerine ve çok daha fazlasına erişebilirsiniz.

 

MIDI Denetleyici Türleri

 

MIDI denetleyicilerinin piyano klavyesi biçiminde gelmesine gerek yoktur. AKAI MPC veya MPD gibi perküsyon ve vuruş yapımı için harika olan ped kontrolörleri var. Ped kontrolörleri genel olarak sıralama için de mükemmeldir.

 

Tuşları istemiyorsanız ancak pedlere de basmak istemiyorsanız, ızgara formatlı Novation Launchpad gibi şeyler iyi bir seçim olabilir. Bu tür kontrolörler, sahnelerle çalışmayı seven yapımcılar ve sanatçılar için harikadır. Sahneler, birlikte sıralayabileceğiniz ve anında modüle edebileceğiniz/efekt oluşturabileceğiniz genişletilmiş kliplerdir.

 

 

MIDI Klavye Önerileri

 

Denetleyicilerin müzik yapımcılar ve sanatçılar için vazgeçilmez araçlar olduğunu belirttik. Bu nedenle, bir MIDI klavye edinmek, iş akışınızı ve müzikal ifadenizi geliştirmenin etkili bir yoludur.

Aşağıda çeşitli marka ve modelleri içeren bir liste yer alıyor ve henüz almadıysanız bir tane edinin, iş akışınızı hayal edebileceğinizden daha fazla geliştirecektir.

 

 

Arturia KeyLab 88 MkII Hammer Action MIDI Klavye – Black

 

 Son Derece Üst Kalite Keyboard: Arturia'nın Amiral Gemisi MatrixBrute İçin Kullanılan Tuş Takımına Sahip Olan Keylab MKII Kullanıcıların Kendilerini Rahatlıkla İfade Edebilmelerini Sağlıyor.

 

 

Arturia Keystep 37 Tuşlu Taşınabilir Step Sequencer MIDI Klavye

 

 Arturia KeyStep 37, mobil müzisyen, yapımcı veya analog meraklıları için çok uygun, entegre 64 adımlı sıralayıcı / arpejatör içeren 37 notalı, ince tuşlu bir klavyedir. Klavye hız ve aftertouch sunar, 64 adımlı sıralayıcının her adımı 8 notaya kadar sahip olabilir.

 

M-Audio Oxygen Pro 61 Yarı Tuşe MIDI Controller

 

 Sınıfının en iyisi olma özelliğine sahip velocity sensetive, aftertouch ve atanabilir zone'lara sahip yarı ağırlıklı 61 tuşa ek olarak dahili arpeggiator, nota tekrar özellikli 16 adet RGB, arka aydınlatmalı, velocity sensetive pad, 8 adet atanabilir knob ve 9 adet atanabilir fader ile Oxygen 61 Pro ve DAW'larınızdan en yüksek verimi almanızı sağlayacaktır.

 

Novation Launchkey 88 Mk3 Midi Klavye

 

 Özel Modlar, controller ve yazılım arasındaki iletişimi basitleştirerek her zamankinden daha fazla gücü parmaklarınızın ucuna getirir. Tarayıcı tabanlı Novation Components aracı kullanılarak programlanabilen Özel Modlar, Launchkey'inizin davranışını özelleştirmenize izin vererek size kontrol atamaları, MIDI yönlendirmesi, ped rengi ve daha fazlası üzerinde tam hakimiyet sağlar.

 

Native Instruments Komplete Kontrol A25 25 Tuş Midi Klavye

 

  Aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce ön ayar ile doğru sesi bulmak bazen bir angarya dönüşebilir. Ancak KOMPLETE KONTROL ile KOMPLETE ve NKS ön ayarlarınızın tümü sezgisel olarak etiketlenir ve düzenlenir, böylece doğru olanı bulmak hızlı ve kolaydır.

 


Büşra Gemici

E-Ticaret Uzmanı

 

Blog Son Eklenenler
Vokal Nedir ve Nasıl Kaydedilir?
Vokal Nedir ve Nasıl Kaydedilir?

Mikrofon

Vokal, insan sesinin bir müzik parçasında melodi veya harmoni üretmek için kullanılması anlamına gelir. Vokaller, müzik eserlerinde ana melodi taşıyıcısı olarak veya arka planda harmoni sağlamak için kullanılabilirler. Müzisyenler, çeşitli müzik türlerinde ve tarzlarında vokal tekniklerini kullanarak duyguları, hikayeleri ve mesajları ifade ederler. Vokal kaydı, ses aralığı, tonu, teknik yeteneği ve yorumu gibi özellikleriyle değerlendirilir. Vokal Nasıl Kaydedilir?

26.03.2024
Hoparlör Nedir ve Nasıl Çalışır?
Hoparlör Nedir ve Nasıl Çalışır?

Referans Monitörleri

Hoparlörler, ses sinyallerini elektrik enerjisinden mekanik titreşimlere dönüştüren elektroakustik cihazlardır. Temelde, bir hoparlör sürücüsü bu dönüşümü gerçekleştirir. Bir hoparlör sürücüsü, gelen elektrik sinyallerini hareketli bir bobin aracılığıyla manyetik bir alan oluşturarak dönüştürür. Bu manyetik alan, sabit bir mıknatıs tarafından oluşturulur. Akım, bobin boyunca geçirildiğinde, bobin manyetik alan içinde hareket eder ve hoparlör konisine bağlı olan bir ucu itilir veya çekilir. Bu hareket, hava basıncındaki değişiklikler yoluyla ses dalgalarının oluşturulmasına neden olur. Hoparlörler elektrik sinyallerini mekanik titreşimlere dönüştürerek sesi üretirler. Bu temel prensip, hoparlör teknolojisinin temelini oluşturur ve hoparlörlerin çalışmasını sağlar.

21.03.2024
MIDI Klavye Önerileri 2024
MIDI Klavye Önerileri 2024

Midi Klavyeler - Synthesizer

MIDI denetleyici klavyesi, MIDI verilerini bir bilgisayara veya başka bir donanıma göndermek için kullanılan bir cihazdır. Daha temel bir ifadeyle, harici bir kaynaktan gelen sesleri tetiklemek için kullanılan bir klavyedir. Harici kaynak, DAW'nızdaki başka bir donanım parçası veya sanal bir araç olabilir.   MIDI denetleyici türlerini ve Midi klavye önerilerini inceliyoruz. 

18.03.2024
Rap Şarkısı Nasıl Yapılır ve Rapçi Nasıl Olunur?
Rap Şarkısı Nasıl Yapılır ve Rapçi Nasıl Olunur?

Genel Kültür

Rap sanatçıları için gereken temel beceriler şunlardır:   Yazma Becerileri: Güçlü bir rap sözü yazma yeteneği, rapçılar için temel bir beceridir. İlginç ve etkili şarkı sözleri yazabilmek, sanatçının kendini ifade etmesini sağlar.

28.02.2024
Hip hop ve Rap Terim Sözlüğü
Hip hop ve Rap Terim Sözlüğü

Genel Kültür

İtalyanca kökenli olan "graffito" kelimesinden türemiştir ve "çizmek" veya "kazımak" anlamına gelir.

27.02.2024
Hip Hop Nedir? Rap Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?
Hip Hop Nedir? Rap Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?

Genel Kültür

Hip-hop , 1980'lerde ve ’ 90'larda yaygın popülerlik kazanan kültürel hareket ve ayrıca  rap , hareketin en kalıcı ve etkili sanat formu haline gelen ritmik ve / veya kafiyeli konuşmayı içeren müzik tarzıdır.

27.02.2024
Tekno müzik: Nedir ve Türleri Nelerdir?
Tekno müzik: Nedir ve Türleri Nelerdir?

Genel Kültür

Tekno müziğin içerisinde bulunan ritim ve melodiler, elektronik müzik aletleri ve dijital yazılım programları aracılığıyla üretilir. Elektronik müziğin alt türüdür ve yalnızca elektronik enstrümanlar kullanılır.

22.02.2024
Elektronik Müzik Nedir ve Türleri Nelerdir?
Elektronik Müzik Nedir ve Türleri Nelerdir?

Genel Kültür

Synthesizer, drum machine veya Midi gibi cihazlar, elektronik müziğin üretiminde yaygın olarak kullanılan araçlardır. Bu tür müzik, ambient, techno, house, trance, drum and bass, dubstep, electro gibi farklı tarzlara ayrılarak çeşitli ritimler ve ses efektleriyle karakterize edilir.  

19.02.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.