Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
PATCHBAY NEDİR? NE İŞE YARAR?
08.05.2021

PATCHBAY NEDİR? NE İŞE YARAR?

Patchbay nedir? Sorusuna basit bir şekilde cevap verecek olursak eğer, bir noktadan diğer bir noktaya bağlantı yapmamızı sağlayan ekipmanlardır. Genellikle Patchbay olarak geçen bu ürünler bazen karşınıza Patch Paneli olarak çıkabilir. 

PX3000 48 Port Patch Panel

 

Patchbay önemli olmasının sebebi ise öncelikle sahip olduğumuz ses kartının giriş çıkışlarını sürekli kablo takıp çıkararak deforme etmekten koruyor bu sayede birden fazla enstrümana sahipseniz eğer sürekli kablo takıp çıkarmaktan kurtulabilirsiniz. Diğer önemli sebep ise Patchbay ile split yapabiliyoruz. Örnek verecek olursak eğer elimizde sadece iki kanallı bir ses kartı varken ikiden fazla enstrümana sahip olabiliriz. Elimizde bulunan iki kanallı ses kartını Behringer Patchbay cihazına bağlantı yapıp ve diğer tüm enstrümanları yine aynı şekilde Patchbay cihazına bağlantı yaptığımız zaman hangi enstrümanı kaydetmek istiyorsak bir noktadan diğer bir noktaya istediğimiz enstrümanı alıp çok hızlı bir şekilde kaydedebiliriz. 

PX3000 48 Port Patch Panel

 

Patchbay cihazları split fonksiyonu ile tek kanala birden fazla enstrüman girebiliriz fakat DAW programında ses kartında tek kanal olarak gözüktüğü için aslında program içerisinde hücum kayıt yapmamıza olanak sağlıyor. Bu sayede aslında demo kayıtlarınız için veya aynı anda iki farklı synthesizer kayıtlarınız için kullanacaksanız sizin için oldukça ideal olacaktır.

Blog Son Eklenenler
Vokal Nedir ve Nasıl Kaydedilir?
Vokal Nedir ve Nasıl Kaydedilir?

Mikrofon

Vokal, insan sesinin bir müzik parçasında melodi veya harmoni üretmek için kullanılması anlamına gelir. Vokaller, müzik eserlerinde ana melodi taşıyıcısı olarak veya arka planda harmoni sağlamak için kullanılabilirler. Müzisyenler, çeşitli müzik türlerinde ve tarzlarında vokal tekniklerini kullanarak duyguları, hikayeleri ve mesajları ifade ederler. Vokal kaydı, ses aralığı, tonu, teknik yeteneği ve yorumu gibi özellikleriyle değerlendirilir. Vokal Nasıl Kaydedilir?

26.03.2024
Hoparlör Nedir ve Nasıl Çalışır?
Hoparlör Nedir ve Nasıl Çalışır?

Referans Monitörleri

Hoparlörler, ses sinyallerini elektrik enerjisinden mekanik titreşimlere dönüştüren elektroakustik cihazlardır. Temelde, bir hoparlör sürücüsü bu dönüşümü gerçekleştirir. Bir hoparlör sürücüsü, gelen elektrik sinyallerini hareketli bir bobin aracılığıyla manyetik bir alan oluşturarak dönüştürür. Bu manyetik alan, sabit bir mıknatıs tarafından oluşturulur. Akım, bobin boyunca geçirildiğinde, bobin manyetik alan içinde hareket eder ve hoparlör konisine bağlı olan bir ucu itilir veya çekilir. Bu hareket, hava basıncındaki değişiklikler yoluyla ses dalgalarının oluşturulmasına neden olur. Hoparlörler elektrik sinyallerini mekanik titreşimlere dönüştürerek sesi üretirler. Bu temel prensip, hoparlör teknolojisinin temelini oluşturur ve hoparlörlerin çalışmasını sağlar.

21.03.2024
MIDI Klavye Önerileri 2024
MIDI Klavye Önerileri 2024

Midi Klavyeler - Synthesizer

MIDI denetleyici klavyesi, MIDI verilerini bir bilgisayara veya başka bir donanıma göndermek için kullanılan bir cihazdır. Daha temel bir ifadeyle, harici bir kaynaktan gelen sesleri tetiklemek için kullanılan bir klavyedir. Harici kaynak, DAW'nızdaki başka bir donanım parçası veya sanal bir araç olabilir.   MIDI denetleyici türlerini ve Midi klavye önerilerini inceliyoruz. 

18.03.2024
Rap Şarkısı Nasıl Yapılır ve Rapçi Nasıl Olunur?
Rap Şarkısı Nasıl Yapılır ve Rapçi Nasıl Olunur?

Genel Kültür

Rap sanatçıları için gereken temel beceriler şunlardır:   Yazma Becerileri: Güçlü bir rap sözü yazma yeteneği, rapçılar için temel bir beceridir. İlginç ve etkili şarkı sözleri yazabilmek, sanatçının kendini ifade etmesini sağlar.

28.02.2024
Hip hop ve Rap Terim Sözlüğü
Hip hop ve Rap Terim Sözlüğü

Genel Kültür

İtalyanca kökenli olan "graffito" kelimesinden türemiştir ve "çizmek" veya "kazımak" anlamına gelir.

27.02.2024
Hip Hop Nedir? Rap Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?
Hip Hop Nedir? Rap Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?

Genel Kültür

Hip-hop , 1980'lerde ve ’ 90'larda yaygın popülerlik kazanan kültürel hareket ve ayrıca  rap , hareketin en kalıcı ve etkili sanat formu haline gelen ritmik ve / veya kafiyeli konuşmayı içeren müzik tarzıdır.

27.02.2024
Tekno müzik: Nedir ve Türleri Nelerdir?
Tekno müzik: Nedir ve Türleri Nelerdir?

Genel Kültür

Tekno müziğin içerisinde bulunan ritim ve melodiler, elektronik müzik aletleri ve dijital yazılım programları aracılığıyla üretilir. Elektronik müziğin alt türüdür ve yalnızca elektronik enstrümanlar kullanılır.

22.02.2024
Elektronik Müzik Nedir ve Türleri Nelerdir?
Elektronik Müzik Nedir ve Türleri Nelerdir?

Genel Kültür

Synthesizer, drum machine veya Midi gibi cihazlar, elektronik müziğin üretiminde yaygın olarak kullanılan araçlardır. Bu tür müzik, ambient, techno, house, trance, drum and bass, dubstep, electro gibi farklı tarzlara ayrılarak çeşitli ritimler ve ses efektleriyle karakterize edilir.  

19.02.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.