Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
PATCHBAY NEDİR? NE İŞE YARAR?
08.05.2021

PATCHBAY NEDİR? NE İŞE YARAR?

Patchbay nedir? Sorusuna basit bir şekilde cevap verecek olursak eğer, bir noktadan diğer bir noktaya bağlantı yapmamızı sağlayan ekipmanlardır. Genellikle Patchbay olarak geçen bu ürünler bazen karşınıza Patch Paneli olarak çıkabilir. 

PX3000 48 Port Patch Panel

 

Patchbay önemli olmasının sebebi ise öncelikle sahip olduğumuz ses kartının giriş çıkışlarını sürekli kablo takıp çıkararak deforme etmekten koruyor bu sayede birden fazla enstrümana sahipseniz eğer sürekli kablo takıp çıkarmaktan kurtulabilirsiniz. Diğer önemli sebep ise Patchbay ile split yapabiliyoruz. Örnek verecek olursak eğer elimizde sadece iki kanallı bir ses kartı varken ikiden fazla enstrümana sahip olabiliriz. Elimizde bulunan iki kanallı ses kartını Behringer Patchbay cihazına bağlantı yapıp ve diğer tüm enstrümanları yine aynı şekilde Patchbay cihazına bağlantı yaptığımız zaman hangi enstrümanı kaydetmek istiyorsak bir noktadan diğer bir noktaya istediğimiz enstrümanı alıp çok hızlı bir şekilde kaydedebiliriz. 

PX3000 48 Port Patch Panel

 

Patchbay cihazları split fonksiyonu ile tek kanala birden fazla enstrüman girebiliriz fakat DAW programında ses kartında tek kanal olarak gözüktüğü için aslında program içerisinde hücum kayıt yapmamıza olanak sağlıyor. Bu sayede aslında demo kayıtlarınız için veya aynı anda iki farklı synthesizer kayıtlarınız için kullanacaksanız sizin için oldukça ideal olacaktır.

Blog Son Eklenenler
Kulaklık Nasıl Temizlenir?
Kulaklık Nasıl Temizlenir?

Kulaklık

Kulaklık Nasıl Temizlenir? Kulaklıkları temizlemek, performanslarını ve hijyenlerini korumak için önemlidir. İşte farklı türde kulaklıkların nasıl temizleneceğine dair adım adım bir rehber  

Devamını Oku
22.07.2024
Kulaklık Empedansı Nedir?
Kulaklık Empedansı Nedir?

Kulaklık

Kulaklık empedansı, genellikle ohm (Ω) cinsinden ölçülen ve kulaklıkların bir ses kaynağından gelen elektrik sinyaline karşı sunduğu direnci ifade eden bir kavramdır. Empedans, kulaklıkların belirli bir ses seviyesinde ses üretmek için ses kaynağından ne kadar güç çekeceğini belirleyen önemli bir faktördür.

Devamını Oku
18.07.2024
FL Studio Nedir ve Nasıl Kullanılır?
FL Studio Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Prodüksiyon Yazılımları ve PlugIn

FL Studio, diğer adıyla Fruity Loops, Image-Line tarafından geliştirilen bir dijital ses işleme yazılımıdır (DAW). Müzik prodüksiyonu, kayıt, miksaj ve mastering işlemleri için yaygın olarak kullanılır. FL Studio, kullanıcı dostu arayüzü ve güçlü özellikleri nedeniyle özellikle elektronik müzik camiasında oldukça popülerdir.

Devamını Oku
09.07.2024
Temel Müzik Terimleri ve Sözlüğü
Temel Müzik Terimleri ve Sözlüğü

Genel Kültür

Müzik terimleri, bir eseri daha iyi anlamak, çalmak veya analiz etmek için kullanılan teknik terimlerdir. Bu terimler, müzik teorisi, performans ve kompozisyon gibi alanlarda önemli bir rol oynar. İşte müzik terimleri hakkında bazı önemli noktalar:

Devamını Oku
02.07.2024
Türkiye’deki En İyi Müzik Festivalleri |Sesçibaba Blog
Türkiye’deki En İyi Müzik Festivalleri |Sesçibaba Blog

Etkinlik

 Türkiye, zengin kültürel mirası ve çeşitliliği ile bilinen bir ülke olarak, her yıl sayısız festivale ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle müzik festivalleri, Türkiye'yi bir müzik merkezi haline getirmektedir.

Devamını Oku
25.06.2024
En İyi Yapay Zeka Müzik Araçları
En İyi Yapay Zeka Müzik Araçları

Genel Kültür

 Yapay zeka programları, müzik dünyasında devrim niteliğinde yenilikler sunarak, müzik yapma sürecini daha erişilebilir ve yaratıcı hale getiriyor. Yapay zeka destekli müzik yapma programları sayesinde, hem profesyonel müzisyenler hem de amatörler, ilham verici melodiler oluşturabiliyor. Yapay zeka müzik yapma programları sayesinde, sadece birkaç tıklama ile özgün şarkılar üretmek mümkün. Bu yazımızda, en iyi yapay zeka müzik araçlarını ve bu teknolojilerin özelliklerini inceleyeceğiz. 

Devamını Oku
13.06.2024
En İyi Müzik Dinleme Uygulamaları
En İyi Müzik Dinleme Uygulamaları

Genel Kültür

Müzik dinleme uygulamaları, dijital müzik çağının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. İnternetin yaygınlaşması, akıllı telefonların ve diğer taşınabilir cihazların kullanımının artmasıyla birlikte müzik dinleme alışkanlıkları da önemli ölçüde değişmiştir. Müzik dinlemek için en iyi uygulamalar, kullanıcılara geniş müzik kütüphaneleri, yüksek kaliteli ses, kişiselleştirilmiş öneriler ve çeşitli özellikler sunar.

Devamını Oku
06.06.2024
En İyi Müzikal Filmler
En İyi Müzikal Filmler

Genel Kültür

Müzikal filmler, hikaye anlatımını şarkı ve dansla birleştiren, sevilen bir türdür.

Devamını Oku
31.05.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.