Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
STÜDYO KULAKLIK ÖNERİLERİ (2024)
14.02.2022

STÜDYO KULAKLIK ÖNERİLERİ (2024)

Stüdyo Referans Kulaklık türleri genel olarak geniş frekans tepkisinin yanı sıra çalıştığınız projelerdeki sesler üzerinde etkili bir kontrol sağlamanız için tasarlanan kulaklık modelleridir. Daha çok profesyonel stüdyolarda görmeye alışık olduğumuz bu kulaklık türü günümüzde her şeyin mobilize olması sayesinde evlerimizde bile kullanmaya başladığımız kulaklık olmayı başarmıştır. Bu sayede gerek Ev Stüdyo gerek Profesyonel Stüdyo ortamında kullanabileceğiniz farklı marka ve modellerden oluşan Stüdyo Kulaklık türlerini sizler için derledik.

 

Behringer BH770

BH_770_Stüdyo_Referans_Kulaklık

Bu listede uygun fiyatlı olarak karşımıza çıkan Behringer BH770 Stüdyo Referans Kulaklık, müzik prodüksiyonu ve daha fazlası için geliştirilmiş arkası kapalı stüdyo referans kulaklığıdır. 53 mm çapında olan dinamik sürücüler, ayrıntılı tizler ve geniş bir bas yanıtı veren geniş bir frekans tepkisi (10 Hz - 38 kHz) sağlarlar. Kapalı tasarımı sayesinde olağanüstü ses yalıtımı ve detaylı bir dinleme ortamı yaratır. Katlanabilir tasarımı sayesinde hareket halindeyken kolay dinleme sağlarken, yastıklı kulak pedleri ve kafa bandı uzun stüdyo kayıtları için rahatlık sağlar.

 

Audio Technica ATH-M20X

ATH_M20X_Referans_Kulaklık

Audio Technica markasının giriş seviye modeli olan ATH-M20X modeli, M serisi kulaklıklara giriş yapabilmek için en iyi seçimdir. Modern tasarımı ve yüksek kalite materyallerin kombinasyonu geliştirilmiş ses ve efektif bir izolasyon ile rahat bir dinleme deneyimi sunar. Tracking ve miks için mükemmel bir seçim olan M20X aynı zamanda M30X, M40X, M50X ve M70X gibi modelleri mevcuttur.

 

Presonus HD9

HD9_Profesyonel_kapalı_stüdyo_kulaklığı

Presonus HD9, HD7 modeline göre yarı açık olmayıp tamamen kapalı stüdyo kulaklık modelidir. Yüksek dinleme izolasyonu ve dışarıya daha az ses kaçmasını önleyen "closed-back" kapalı tasarımlı 45 mm çapında olan dinamik neodimyum sürücüye sahip profesyonel stüdyo kulaklığıdır. Özel olarak tasarlanmış frekans spektrumu 10 Hz'e kadar inip 26 kHz'e kadar çıkarak çok hassas ve doğru miksler yapmanızı sağlar. 40 ohm üzerinden sağladığı 900 mW'lık yüksek güç ile birlikte konfor ve dayanıklılık sunmaktadır. Ergonomik tasarımı sayesinde uzun saatler boyunca rahatsızlık yaratmadan kullanılabilir.

 

Sennheiser HD280 PRO

HD_280_PRO_Profesyonel_Stüdyo_Kulaklık

Sennheiser HD280, markanın diğer ürünlerine göre oldukça fiyat performans bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple HD280 Pro, stüdyoda çalışan insanlar arasında çok popüler bir üründür. Uzun saatler boyunca bir proje üzerinde çalışıyorsanız eğer konfor, yalıtım ve doğruluk ses verme konusunda oldukça başarılı bir üründür. Bu sayede projenizde yer alan en ince detaylara kadar hakimiyet sağlayabilir ve kusursuz kayıtlar çıkarabilirsiniz.

 

Beyerdynamic DT770 PRO

DT_770_PRO_Stüdyo_Kulaklığı

Beyerdynamic DT770 Pro, 5 Hz ve 35 kHz frekans aralığında bulunan bir kulaklık modeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Beyerdynamic DT 770 PRO kulaklık özellikle müzik yapımcıları, ses mühendisleri ve yayıncılar arasında oldukça tercih edilen ve dünya çapında hemen hemen her stüdyoda kullanılmaktadır. Tüm frekans aralığını inanılmaz bir hassasiyetle yeniden üretir ve hatta düşük frekansları bi keskin ayrıntılarla yeniden üretmesiyle gözler önüne çıkmaktadır. Son olarak 32, 80 ve 250 ohm olarak üç farklı şekilde karşımıza çıkmaktadır. Bunların farkına gelecek olursak eğer;

32 Ohm: Mobil kullanımlar için ideal olan kulaklıktır. Ek bir PreAmp gerektirmeksizin bütün cihazlarda sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

80 Ohm: Genel stüdyolarda kullanılan türdür. İster ev stüdyosu ister profesyonel stüdyolarda kullanabileceğiniz ama yine PreAmp gerektirmeksizin kullanabilirsiniz. Stüdyo ortamında tam performans alabilirsiniz fakat mobil cihazlar için tam performansla kullanamazsınız.

250 Ohm: Daha çok profesyonel cihazlarla kullanıma uygun olup cihazların empedans değerlerine uygun olarak tam performansla çalışmasına olanak sağlar. Bu sayede projeniz üzerinde çalışırken detaylı dinleme olanağına sahip olabilirsiniz. 

 

Bu listeye uygun olarak siz de bütçenize uygun bir kulaklık seçebilirsiniz ve projeleriniz üzerinde daha detaylı bir çalışma elde edebilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Vokal Nedir ve Nasıl Kaydedilir?
Vokal Nedir ve Nasıl Kaydedilir?

Mikrofon

Vokal, insan sesinin bir müzik parçasında melodi veya harmoni üretmek için kullanılması anlamına gelir. Vokaller, müzik eserlerinde ana melodi taşıyıcısı olarak veya arka planda harmoni sağlamak için kullanılabilirler. Müzisyenler, çeşitli müzik türlerinde ve tarzlarında vokal tekniklerini kullanarak duyguları, hikayeleri ve mesajları ifade ederler. Vokal kaydı, ses aralığı, tonu, teknik yeteneği ve yorumu gibi özellikleriyle değerlendirilir. Vokal Nasıl Kaydedilir?

26.03.2024
Hoparlör Nedir ve Nasıl Çalışır?
Hoparlör Nedir ve Nasıl Çalışır?

Referans Monitörleri

Hoparlörler, ses sinyallerini elektrik enerjisinden mekanik titreşimlere dönüştüren elektroakustik cihazlardır. Temelde, bir hoparlör sürücüsü bu dönüşümü gerçekleştirir. Bir hoparlör sürücüsü, gelen elektrik sinyallerini hareketli bir bobin aracılığıyla manyetik bir alan oluşturarak dönüştürür. Bu manyetik alan, sabit bir mıknatıs tarafından oluşturulur. Akım, bobin boyunca geçirildiğinde, bobin manyetik alan içinde hareket eder ve hoparlör konisine bağlı olan bir ucu itilir veya çekilir. Bu hareket, hava basıncındaki değişiklikler yoluyla ses dalgalarının oluşturulmasına neden olur. Hoparlörler elektrik sinyallerini mekanik titreşimlere dönüştürerek sesi üretirler. Bu temel prensip, hoparlör teknolojisinin temelini oluşturur ve hoparlörlerin çalışmasını sağlar.

21.03.2024
MIDI Klavye Önerileri 2024
MIDI Klavye Önerileri 2024

Midi Klavyeler - Synthesizer

MIDI denetleyici klavyesi, MIDI verilerini bir bilgisayara veya başka bir donanıma göndermek için kullanılan bir cihazdır. Daha temel bir ifadeyle, harici bir kaynaktan gelen sesleri tetiklemek için kullanılan bir klavyedir. Harici kaynak, DAW'nızdaki başka bir donanım parçası veya sanal bir araç olabilir.   MIDI denetleyici türlerini ve Midi klavye önerilerini inceliyoruz. 

18.03.2024
Rap Şarkısı Nasıl Yapılır ve Rapçi Nasıl Olunur?
Rap Şarkısı Nasıl Yapılır ve Rapçi Nasıl Olunur?

Genel Kültür

Rap sanatçıları için gereken temel beceriler şunlardır:   Yazma Becerileri: Güçlü bir rap sözü yazma yeteneği, rapçılar için temel bir beceridir. İlginç ve etkili şarkı sözleri yazabilmek, sanatçının kendini ifade etmesini sağlar.

28.02.2024
Hip hop ve Rap Terim Sözlüğü
Hip hop ve Rap Terim Sözlüğü

Genel Kültür

İtalyanca kökenli olan "graffito" kelimesinden türemiştir ve "çizmek" veya "kazımak" anlamına gelir.

27.02.2024
Hip Hop Nedir? Rap Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?
Hip Hop Nedir? Rap Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?

Genel Kültür

Hip-hop , 1980'lerde ve ’ 90'larda yaygın popülerlik kazanan kültürel hareket ve ayrıca  rap , hareketin en kalıcı ve etkili sanat formu haline gelen ritmik ve / veya kafiyeli konuşmayı içeren müzik tarzıdır.

27.02.2024
Tekno müzik: Nedir ve Türleri Nelerdir?
Tekno müzik: Nedir ve Türleri Nelerdir?

Genel Kültür

Tekno müziğin içerisinde bulunan ritim ve melodiler, elektronik müzik aletleri ve dijital yazılım programları aracılığıyla üretilir. Elektronik müziğin alt türüdür ve yalnızca elektronik enstrümanlar kullanılır.

22.02.2024
Elektronik Müzik Nedir ve Türleri Nelerdir?
Elektronik Müzik Nedir ve Türleri Nelerdir?

Genel Kültür

Synthesizer, drum machine veya Midi gibi cihazlar, elektronik müziğin üretiminde yaygın olarak kullanılan araçlardır. Bu tür müzik, ambient, techno, house, trance, drum and bass, dubstep, electro gibi farklı tarzlara ayrılarak çeşitli ritimler ve ses efektleriyle karakterize edilir.  

19.02.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.