Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
Yeni Başlayanlar İçin UM2 ve UMC22
11.09.2021

Yeni Başlayanlar İçin UM2 ve UMC22

Müzik ile uğraşmaya veya herhangi bir kayıt alma işlerine yeni başlamış olabilir aynı zamanda bir ses kartına yüksek miktarda para vermek istemiyorsunuz. İşte bu noktada piyasada oldukça sevilen ve fiyat performans olan Behringer ses kartı modellerinden Behringer UM2 ve Behringer UMC22 modellerini tanıtacağız.

 

Behringer UM2

Behringer ses kartı modelleri arasında giriş seviyede yer alan Behringer UM2, yeni başlayan kullanıcılar için oldukça ideal ve uygun fiyatlı bir modeldir. 2 kanallı yapısı sayesinde ister ¼ jak tipi bağlantısıyla doğrudan enstrümanınızı veya XLR/TRS combo bağlantı yapısı sayesinde mikrofon veya diğer enstrümanınızı doğrudan takıp çalıştırabilirsiniz. 

 

Oldukça kompakt yapısının haricinde diğer markalarda olduğu gibi driver eklentisi olmadan direkt olarak takıp çalıştırabilme özelliğine sahiptir. Bu sayede kurulumu oldukça kolay ve hızlı bir şekilde kayıtlarınıza başlayabilirsiniz. 

UM2_Usb_Ses_Kartı

Ürünle birlikte gelen Type-A - Type-B yapılı USB kablosu sayesinde, ses kartı kendi elektrik gücünü karşılamakla beraber veri transferini bu kablo üzerinden yapmaktadır. Yeni başlayanlar için UM2 ses kartının üzerinde yerleşik +48 Phantom Power desteği sayesinde Condenser yapılı mikrofonlarınızı kolaylıkla çalıştırabilir hatta direkt olarak kayıt alabilirsiniz. 

 

Behringer UM2 ses kartı üstü yüzeyinde kayıtlarınız sırasında kolaylıkla ayarlayabileceğiniz kontrol yüzeyi yer almaktadır. Ön yüzeyinde 1 adet combo, 1 adet ¼  trs ve 1 adet ¼ kulaklık çıkışı vardır. Arka yüzeyinde ise elektrik gücünü ve sinyal iletimi sağlaması için USB yuvası, referans hoparlörleriniz için sağ ve sol olarak ayrı RCA bağlantı yuvası ve condenser mikrofonlarınız için +48 phantom power seçeneğini kontrol etmeniz için bir panel bulunuyor.

UM2_Usb_Ses_Kartı

Genel olarak Behringer UM2 ses kartı yapısı itibariyle kullanımı çok basit, kompakt ve giriş seviye bir ses kartı olduğunu söyleyebilliriz. Eğer bu özellikler sizin için yeterliyse hiç düşünmeden en uygun fiyata sescibaba.com üzerinden siparişinizi kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

 

Behringer UMC22

Behringer ses kartı modelleri içerisinde yine giriş seviye diyebileceğimiz diğer bir ses kartı Behringer UMC22 modelidir. Bu ses kartı modelinde Behringer, Midas ile beraber çalışarak ses kartı içerisinde bulunan PreAmp devresi geliştirilmiştir. Tıpkı UM2 modeli gibi 2 kanallı yapısı sayesinde ister ¼ jak tipi bağlantısıyla doğrudan enstrümanınızı veya XLR/TRS combo bağlantı yapısı sayesinde mikrofon veya diğer enstrümanınızı doğrudan takıp çalıştırabilirsiniz. 

 

Kompakt yapısı ve daha şık bir görüntü sunması ile taşınabilirlik konusunda oldukça avantajlıdır. Yine diğer ses kartı markalarında olduğu gibi driver eklentisi olmadan direkt olarak tak çalıştır özelliği sayesinde hem karmaşık işlerden hem de hızlı bir şekilde kayıt almanıza olanak sağlar. 

UMC22_Usb_Ses_Kartı

Günümüzde hemen hemen bütün ses kartı modelleri gibi UMC22, veri aktarımını ve güç enerjisini beraberinde gelen Type-A - Type-B USB kablosu üzerinden sağlamaktadır. Ayrıca +48 Phantom Power özelliği sayesinde Condenser mikrofonlarınızı rahatlıkla kullanabilme imkanı sağlamaktadır.

 

Behringer UMC22 ses kartının ön yüzeyinde bakacak olursak eğer 1 adet combo, 1 adet ¼  trs ve 1 adet ¼ kulaklık çıkışı vardır. Arka yüzeyinde ise elektrik gücünü ve sinyal iletimi sağlaması için USB yuvası, referans hoparlörleriniz için sağ ve sol olarak ayrı ayrı TRS bağlantı yuvası ve condenser mikrofonlarınız için +48 phantom power seçeneğini kontrol etmeniz için bir panel bulunuyor.

UMC22 _Usb_Ses_Kartı

Behringer UMC22 kullanımı son derece kolay ve taşınabilirlik bakımından oldukça kompakt bir ürün olduğu için kullanıcılar tarafından sevilen ürünler arasındadır.

 

Genel olarak Behringer UMC22 modeline baktığımız zaman tıpkı Behringer UM2 modeli ile benzerlikler görmekteyiz. Giriş seviye olan bu iki ses kartının farkları neredeyse hiç yok denilecek kadar az olduğunu görmekteyiz. Sonuç olarak bu iki ses kartı arasında tercih yapmakta zorlanıyorsanız eğer hangi modeli seçerseniz seçin pişman olmayacağınızı söylemek isteriz. Behringer UMC22 ve Behringer UM2 ses kartlarını uygun fiyata sescibaba.com üzerinden satın alabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Vokal Nedir ve Nasıl Kaydedilir?
Vokal Nedir ve Nasıl Kaydedilir?

Mikrofon

Vokal, insan sesinin bir müzik parçasında melodi veya harmoni üretmek için kullanılması anlamına gelir. Vokaller, müzik eserlerinde ana melodi taşıyıcısı olarak veya arka planda harmoni sağlamak için kullanılabilirler. Müzisyenler, çeşitli müzik türlerinde ve tarzlarında vokal tekniklerini kullanarak duyguları, hikayeleri ve mesajları ifade ederler. Vokal kaydı, ses aralığı, tonu, teknik yeteneği ve yorumu gibi özellikleriyle değerlendirilir. Vokal Nasıl Kaydedilir?

26.03.2024
Hoparlör Nedir ve Nasıl Çalışır?
Hoparlör Nedir ve Nasıl Çalışır?

Referans Monitörleri

Hoparlörler, ses sinyallerini elektrik enerjisinden mekanik titreşimlere dönüştüren elektroakustik cihazlardır. Temelde, bir hoparlör sürücüsü bu dönüşümü gerçekleştirir. Bir hoparlör sürücüsü, gelen elektrik sinyallerini hareketli bir bobin aracılığıyla manyetik bir alan oluşturarak dönüştürür. Bu manyetik alan, sabit bir mıknatıs tarafından oluşturulur. Akım, bobin boyunca geçirildiğinde, bobin manyetik alan içinde hareket eder ve hoparlör konisine bağlı olan bir ucu itilir veya çekilir. Bu hareket, hava basıncındaki değişiklikler yoluyla ses dalgalarının oluşturulmasına neden olur. Hoparlörler elektrik sinyallerini mekanik titreşimlere dönüştürerek sesi üretirler. Bu temel prensip, hoparlör teknolojisinin temelini oluşturur ve hoparlörlerin çalışmasını sağlar.

21.03.2024
MIDI Klavye Önerileri 2024
MIDI Klavye Önerileri 2024

Midi Klavyeler - Synthesizer

MIDI denetleyici klavyesi, MIDI verilerini bir bilgisayara veya başka bir donanıma göndermek için kullanılan bir cihazdır. Daha temel bir ifadeyle, harici bir kaynaktan gelen sesleri tetiklemek için kullanılan bir klavyedir. Harici kaynak, DAW'nızdaki başka bir donanım parçası veya sanal bir araç olabilir.   MIDI denetleyici türlerini ve Midi klavye önerilerini inceliyoruz. 

18.03.2024
Rap Şarkısı Nasıl Yapılır ve Rapçi Nasıl Olunur?
Rap Şarkısı Nasıl Yapılır ve Rapçi Nasıl Olunur?

Genel Kültür

Rap sanatçıları için gereken temel beceriler şunlardır:   Yazma Becerileri: Güçlü bir rap sözü yazma yeteneği, rapçılar için temel bir beceridir. İlginç ve etkili şarkı sözleri yazabilmek, sanatçının kendini ifade etmesini sağlar.

28.02.2024
Hip hop ve Rap Terim Sözlüğü
Hip hop ve Rap Terim Sözlüğü

Genel Kültür

İtalyanca kökenli olan "graffito" kelimesinden türemiştir ve "çizmek" veya "kazımak" anlamına gelir.

27.02.2024
Hip Hop Nedir? Rap Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?
Hip Hop Nedir? Rap Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?

Genel Kültür

Hip-hop , 1980'lerde ve ’ 90'larda yaygın popülerlik kazanan kültürel hareket ve ayrıca  rap , hareketin en kalıcı ve etkili sanat formu haline gelen ritmik ve / veya kafiyeli konuşmayı içeren müzik tarzıdır.

27.02.2024
Tekno müzik: Nedir ve Türleri Nelerdir?
Tekno müzik: Nedir ve Türleri Nelerdir?

Genel Kültür

Tekno müziğin içerisinde bulunan ritim ve melodiler, elektronik müzik aletleri ve dijital yazılım programları aracılığıyla üretilir. Elektronik müziğin alt türüdür ve yalnızca elektronik enstrümanlar kullanılır.

22.02.2024
Elektronik Müzik Nedir ve Türleri Nelerdir?
Elektronik Müzik Nedir ve Türleri Nelerdir?

Genel Kültür

Synthesizer, drum machine veya Midi gibi cihazlar, elektronik müziğin üretiminde yaygın olarak kullanılan araçlardır. Bu tür müzik, ambient, techno, house, trance, drum and bass, dubstep, electro gibi farklı tarzlara ayrılarak çeşitli ritimler ve ses efektleriyle karakterize edilir.  

19.02.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.