Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
DJ BAŞLANGIÇ EKİPMANLARI
22.03.2023

DJ BAŞLANGIÇ EKİPMANLARI

DJ BAŞLANGIÇ EKİPMANLARI 

DJ’lik, hayatlarında müziğe özel bir yer açanlar için çekici bir kariyer fırsatı olmaya devam ediyor. Gerçekten de kendi yorumunuzu kattığınız hit parçalar ile kalabalıkları eğlendirmek oldukça güzel bir his olabilir. Bu yolda ilerlemeye kararlıysanız başarılı bir DJ olmak için işe sağlam adımlarla başlamalısınız.

DJ olmak istiyor ve bu işi çok iyi yapabileceğinizi düşünmenize rağmen nereden, nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Dilerseniz DJ’lik kariyerinize atacağınız ilk adımda nasıl bir yol izleyebileceğinize ve hangi cihazlara ihtiyacınız olabileceğine birlikte göz atalım.

DJ Ne Demek?

 

DJ kullandığı cihazlar ve yazılımlar sayesinde bir veya birden fazla  parçayı doğru zamanda ve doğru vuruşlarda senkronize eden ve parçalar arasında geçişler yapan kişidir. DJ’in gerçekleştirdiği amaç gece kulübü, bar, festival gibi yerlerdeki eğlenmeye gelen insanları coşturmak, hareketlendirmek, dans ettirmektir. 

Başarılı bir DJ olmak için sağlam bir müzik kulağının yanında sosyal ipuçlarını yakalayabilme becerisi de gereklidir. Amacı bir topluluğu eğlendirmek olan DJ ortamdaki enerji düzeyini sürekli bir şekilde yüksek tutabilmelidir. DJ ortamın ne istediğine, neye ihtiyacı olduğuna parça seçimi ile karar vermeli ve gerektiği anlarda topluluğu yönlendirme becerisine sahip olmalıdır.

DJ Nasıl Olunur? 

 

90’lı yıllarda DJ’lik yapmak istiyor olsaydınız ihtiyacınız olan sadece plakçalardı ancak yıllar geçtikçe teknoloji her alanda olduğu gibi bu sektörde de ciddi ilerlemeler katetti. Bu yüzden başlamadan önce çok fazla bilgiye sahip değilseniz gereken cihazlar veya yazılımlar aklınızı karıştırabilir. Bu da işin içerisine girmeden hevesinizi kırarak vazgeçmenize sebep olabilir.

DJ olmak için atabileceğiniz ilk adım ne çalmak istediğinize karar vermek. Hangi türü, hangi parçaları çalmaktan hoşlandığınızı ve hangi tarzda çalmak istediğinizi bilmelisiniz. Daha sonra amacınıza uygun bir şekilde eğitim almaya başlayabilirsiniz.

DJ’lik öğrenebileceğiniz ve bunun sertifikasını alabileceğiniz okullar mevcut. Bu okullarda doğru cihaz seçimleri yazılım kurulumları ve kullanımları desteği alabilirsiniz. Eğer böyle bir imkanınız yok veya kendi çabalarınızla öğrenebileceğinizi düşünüyorsanız internetten yardım alabilirsiniz. Günümüzde internet üzerinde birçok videolar ve makaleler hangi cihazlara ihtiyaç duyabileceğinizi, tek tek markalarını, nasıl çalıştıklarını ve yazılımlarını tanıtan kaynaklar mevcut.

DJ  Başlangıç Ekipmanları 


Bu yazımızda ilk adımda kolaylıkla çözebileceğiniz, üzerinde öğrenebileceğiniz, alıştırmalar yapabileceğiniz başlangıç seviyesine uygun cihazları inceleyeceğiz. Hazırladığımız rehbere göz atarak DJ’lik kariyerinize sağlam bir başlangıç yapmak için gereken tüm ekipmanları öğrenebilirsiniz. 

Başlangıç Seviyesi DJ Controller - Kontrol Cihazları 

 

İlk olarak bir DJ düşündüğünüzde aklınıza gelecek olan kontrol cihazları; 

Bu ürünler büyük performanslar için uygun olmayabilir ancak ilk adımda ihtiyaç duyacağınız performansı verebilecek, öğrenmenizin daha rahat olacağı ve bütçenizi zorlamayacak ürünlerdir. 

Ürün için uygun olan yazılımı bilgisayarınıza kurarak parçaları cihaza aktardıktan sonra performans için hazır olmasanız bile alıştırmalar yapmaya başlayabilir, cihaz üzerinde denemeler yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz.
 

Başlangıç Seviyesi DJ Kulaklık Önerileri 

Bir diğer önemli adım ise kulaklık;

Bas titreşimleri çınlayan rezonans ve gürültü dikkatinizi dağıtmaya çok müsaittir. Bu ortamda doğru parçayı seçebilmek doğru yerde doğru geçişleri yapabilmek bu yüzden önemlidir.

Bu ürünler başlangıçta rahatlıkla kullanabileceğiniz, DJ’liği profesyonel boyutlara getirene kadar size eşlik edebilecek ürünlerdir.

İlk adımda evde cihazınızı bilgisayara bağlayarak denemeler yapabilirsiniz. Böylece kulaklığın tam olarak hangi işlevlere sahip olduğunu, tuşların özelliklerini deneme yanılma yöntemi ile tanıyarak ilerleme kaydedebilirsiniz. Zamanla parçaların ve cihazın üzerindeki refleksleriniz daha iyi olacağından parçalar üzerinde oynamalar yapacak veya farklı tarzlar deneyebilecek seviyeye geleceksiniz.



Blog Son Eklenenler
Kulaklık Seçme Rehberi: En İyi Kulak Üstü Kulaklıklar
Kulaklık Seçme Rehberi: En İyi Kulak Üstü Kulaklıklar

Kulaklık

En İyi Kulak Üstü Kulaklıklar Kulak üstü kulaklıklar içerisinde önerdiğimiz kulaklıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz. Her ihtiyaca uygun kulaklık çeşitleri için de web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Devamını Oku
02.05.2024
Vokal Nedir ve Nasıl Kaydedilir?
Vokal Nedir ve Nasıl Kaydedilir?

Mikrofon

Vokal, insan sesinin bir müzik parçasında melodi veya harmoni üretmek için kullanılması anlamına gelir. Vokaller, müzik eserlerinde ana melodi taşıyıcısı olarak veya arka planda harmoni sağlamak için kullanılabilirler. Müzisyenler, çeşitli müzik türlerinde ve tarzlarında vokal tekniklerini kullanarak duyguları, hikayeleri ve mesajları ifade ederler. Vokal kaydı, ses aralığı, tonu, teknik yeteneği ve yorumu gibi özellikleriyle değerlendirilir. Vokal Nasıl Kaydedilir?

Devamını Oku
26.03.2024
Hoparlör Nedir ve Nasıl Çalışır?
Hoparlör Nedir ve Nasıl Çalışır?

Referans Monitörleri

Hoparlörler, ses sinyallerini elektrik enerjisinden mekanik titreşimlere dönüştüren elektroakustik cihazlardır. Temelde, bir hoparlör sürücüsü bu dönüşümü gerçekleştirir. Bir hoparlör sürücüsü, gelen elektrik sinyallerini hareketli bir bobin aracılığıyla manyetik bir alan oluşturarak dönüştürür. Bu manyetik alan, sabit bir mıknatıs tarafından oluşturulur. Akım, bobin boyunca geçirildiğinde, bobin manyetik alan içinde hareket eder ve hoparlör konisine bağlı olan bir ucu itilir veya çekilir. Bu hareket, hava basıncındaki değişiklikler yoluyla ses dalgalarının oluşturulmasına neden olur. Hoparlörler elektrik sinyallerini mekanik titreşimlere dönüştürerek sesi üretirler. Bu temel prensip, hoparlör teknolojisinin temelini oluşturur ve hoparlörlerin çalışmasını sağlar.

Devamını Oku
21.03.2024
MIDI Klavye Önerileri 2024
MIDI Klavye Önerileri 2024

Midi Klavyeler - Synthesizer

MIDI denetleyici klavyesi, MIDI verilerini bir bilgisayara veya başka bir donanıma göndermek için kullanılan bir cihazdır. Daha temel bir ifadeyle, harici bir kaynaktan gelen sesleri tetiklemek için kullanılan bir klavyedir. Harici kaynak, DAW'nızdaki başka bir donanım parçası veya sanal bir araç olabilir.   MIDI denetleyici türlerini ve Midi klavye önerilerini inceliyoruz. 

Devamını Oku
18.03.2024
Rap Şarkısı Nasıl Yapılır ve Rapçi Nasıl Olunur?
Rap Şarkısı Nasıl Yapılır ve Rapçi Nasıl Olunur?

Genel Kültür

Rap sanatçıları için gereken temel beceriler şunlardır:   Yazma Becerileri: Güçlü bir rap sözü yazma yeteneği, rapçılar için temel bir beceridir. İlginç ve etkili şarkı sözleri yazabilmek, sanatçının kendini ifade etmesini sağlar.

Devamını Oku
28.02.2024
Hip hop ve Rap Terim Sözlüğü
Hip hop ve Rap Terim Sözlüğü

Genel Kültür

İtalyanca kökenli olan "graffito" kelimesinden türemiştir ve "çizmek" veya "kazımak" anlamına gelir.

Devamını Oku
27.02.2024
Hip Hop Nedir? Rap Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?
Hip Hop Nedir? Rap Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?

Genel Kültür

Hip-hop , 1980'lerde ve ’ 90'larda yaygın popülerlik kazanan kültürel hareket ve ayrıca  rap , hareketin en kalıcı ve etkili sanat formu haline gelen ritmik ve / veya kafiyeli konuşmayı içeren müzik tarzıdır.

Devamını Oku
27.02.2024
Tekno müzik: Nedir ve Türleri Nelerdir?
Tekno müzik: Nedir ve Türleri Nelerdir?

Genel Kültür

Tekno müziğin içerisinde bulunan ritim ve melodiler, elektronik müzik aletleri ve dijital yazılım programları aracılığıyla üretilir. Elektronik müziğin alt türüdür ve yalnızca elektronik enstrümanlar kullanılır.

Devamını Oku
22.02.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.