Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepetim
KULAKLIK TÜRLERİ ve KULLANIM AMAÇLARI (2022)
26.09.2022

KULAKLIK TÜRLERİ ve KULLANIM AMAÇLARI (2022)

Bir kulaklık en temel anlamıyla içerisinde küçük hoparlörlerin barındırdığı ve bu hoparlörlerden ses akışı sağlayarak çevreyi rahatsız etmeden kişisel dinleme yapabildiğimiz bir üründür. Bu duruma istinaden kulaklık türlerine ve hangi amaçla kullanıldıklarına göz gezdirip, bir kulaklık satın alırken doğru bir seçim yapmamıza olanak sağlayacaktır. 

 

Kulaklık Türleri

Bir kulaklık dediğimiz zaman birçok şekilde karşınıza çıkabilir. Kulak Üstü veya Kulak İçi olarak türlere ayrılsa bile kendi içlerinde çeşitlendiğini görebilirsiniz. Özellikle frekans tepkisine bağlı olarak çok değişkenli kulaklıklarla karşılaşabilirsiniz. Bu listede sizler için hazırladığımız kulaklık ve türlerine göz atabilirsiniz.

 

Kulak Üstü Kulak

Aslında diğer adıyla tam boyutlu kulaklık olarak geçen kulak üstü kulaklık modelleri bazı modellerde kulağı kapsayan yapıda olup bazı modellerde ise kulağı tam kapsamayarak kulağın tam üstünde durabilir. Kendi aralarında çeşitlenen bu kulaklıklara alt başlıklar halinde göz atabilirsiniz.

 

Referans Kulaklık

studyo_referans_kulaklik_kullanan_kadın

Genellikle bu kulaklık tipi müzik yapan insanların tercih ettiği kulaklık tipidir. Büyük çoğunluğu kablolu yapıda olan referans kulaklık türü frekans aralığı geniş olması sebebiyle ev veya profesyonel stüdyo ortamlarında oldukça kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca açık ve kapalı stüdyo kulaklık olmak üzere kendi içinde iki bölüme ayrılan referans kulaklık türleri açık olan modeller özellikle vokal kayıtlar üzerinde etkili olurken kapalı modeller ise genel olarak bir müzik üzerinde mix mastering işlemlerinde kullanılmaktadır.

 

DJ Kulaklık

DJ_konserinde_kulaklik_kullanan_adam

İsminden anlaşılabileceği gibi genellikle DJ Sanatçıları veya yeni başlayan insanların tercih ettiği türde bir kulaklıktır. Özellikle canlı performans sırasında kullanım kolaylığı ve esnek yapısı sayesinde uzun saatler boyunca rahat kullanım için tasarlanmış kulaklıklardır. Normal referans kulaklıklara oranla bas frekanslarda tepkisi daha güçlü olan bu kulaklık türü tamamen DJ sanatçılarına yönelik olarak tasarlanıyor.

ANC Kulaklık

gunkuk_hayatta_anc_kulaklik_kullanan_kadin

ANC Kulaklık türü genel olarak günlük kullanım tipi için uygun olan ve Active Noise Cancellation yani Aktif Gürültü Önleyici özelliğine sahip kulaklık tipidir. Özellikle günlük kullanım için uygun olan bu tip kulaklıkların üzerinde dahili olarak mikrofon özelliği bulunduğu için müzik dinlemenin yanı sıra nerede olursanız olun telefon görüşmesi sağlayabilirsiniz. Son olarak uzun pil ömrüne sahip olan bu tip kulaklıklar neredeyse gün boyunca aktif bir şekilde müzik dinlemenize olanak sağlamaktadır.

 

Gaming Kulaklık

sennheiser_gaming_kulaklik

Gaming Kulaklık aslında uzun saatler boyunca bilgisayar başında oyun oynayan insanlar için tasarlanmış bir kulaklık türüdür. Genellikle mikrofonlu bir yapıya sahip olup oyun oynarken aynı anda takım arkadaşlarımızda konuşmamızı kolaylaştırır. 7.1, 5.1 ve stereo gibi birçok çeşitlerde karşımıza çıkan bu kulaklık türü oyuncular için oldukça idealdir. Son olarak kablolu veya kablosuz olarak iki türe ayrılır ve dilediğiniz türde kulaklık tercihi yapabilirsiniz.

 

Kablolu Kulaklık

kablolu_kulaklik_kullanan

Gücünü tamamen mobil veya kulaklık çıkışı olan herhangi bir cihazdan almaktadır ve kimi kullanıcılar günümüzde hala kablolu kulaklık tercih etmektedir. Diğer kulaklık ürünlerine göre daha uygun fiyatlı olarak karşımıza çıkan Kablolu Kulaklık frekans aralığı diğer kulaklık modellerini aratmadığı için dilediğiniz gibi tercih edebilirsiniz. 

Kulak İçi Kulaklık

Aslında bakarsanız kulak içi kulaklık modelleri, kulak üstü kulaklık modellerine oranla daha küçük dinamik sürücülere sahip olup isminden anlaşılacağı gibi kulağın içerisinde duran bir kulaklık türüdür. Birçok şekilde karşımıza çıkabilir ve genel olarak günümüzde oldukça yaygın bir şekilde kullanılan bir kulaklık türüdür. 

 

In-Ear Monitör Kulaklık

sahnede_inear_kullanan

In-Ear dediğimiz kulaklıklar genellikle kanal içi yapıda olup canlı performans sırasında müzisyenin kendini duyması için tasarlanmış olan bir kulaklık türüdür. Genellikle bu tür kulaklık modelleri kablolu olup kullanımı son derece kolay türden bir kulaklıktır. 

 

TWS Kulaklık

Kulak İçin kulaklık modelleri arasında en popüler olan ürünler arasında yer alan TWS Kulaklık, tamamen kablosuz bir yapıda olup sağ ve sol kulak için iki parçadan oluşan kulaklık türüdür. Günlük kullanım için oldukça ideal olan TWS kulaklık, Bluetooth destekli tüm cihazlarla kullanabilirsiniz. Genellikle dock ile beraber satıldığı için gün boyu uzun saatler boyunca kolaylıkla müzik dinleyebilirsiniz.

 

Sporcu Tipi Kulaklık

İsminden anlaşılacağı üzere aslında spor yapan insanlar için uygun olan bu kulaklık türü tamamen kablosuz yapıda bir kulaklık değildir. Genel olarak boyun bölgesine asmalı bir şekilde sağ ve sol kulağa takabileceğiniz türde olan bu kulaklık şarj kapasitesi TWS Kulaklık modellerinden daha büyüktür. Bu sebeple günlük kullanım için tercih eden insanlar var. Spor aktiviteleri için oldukça mantıklı olan bu kulaklık türü atletizm veya diğer spor dalları ile uğraşan insanlar için oldukça uygundur.

 

ANC Kulaklık

ANC Kulaklık tıpkı Kulak Üstü kulaklık türü ile çalışma prensibi tamamen aynıdır. Tek fark olarak sadece Kulak İçi yapıda olmasını söyleyebiliriz. ANC teknolojisi sayesinde dışarıdan gelen istenmeyen sesleri kesebilir tamamen gürültüsüz bir şekilde de kullanabilirsiniz. Bu sayede belki bir iş yaparken odaklanmanız gereken bir nokta olabilir ve dışarıdan gelen istemsiz gürültüyü engelleyerek çalışmanızı verimli bir hale getirebilirsiniz.

 

Kablolu Kulaklık

Aslında bakarsanız kulak üstü veya kulak içi fark etmeksizin bu tip gibi kulaklıklar gücünü tamamen mobil veya kulaklık çıkışı olan herhangi bir cihazdan almaktadır ve kimi kullanıcılar günümüzde hala kablolu kulaklık tercih etmektedir. Diğer kulaklık ürünlerine göre daha uygun fiyatlı olarak karşımıza çıkan Kablolu Kulaklık frekans aralığı diğer kulaklık modellerini aratmadığı için dilediğiniz gibi tercih edebilirsiniz.

 

Siz de bu listeden edindiğiniz bilgilere göre amacınıza uygun bir kulaklık modeli tercih edebilir ve dilediğiniz gibi direkt olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Vokal Nedir ve Nasıl Kaydedilir?
Vokal Nedir ve Nasıl Kaydedilir?

Mikrofon

Vokal, insan sesinin bir müzik parçasında melodi veya harmoni üretmek için kullanılması anlamına gelir. Vokaller, müzik eserlerinde ana melodi taşıyıcısı olarak veya arka planda harmoni sağlamak için kullanılabilirler. Müzisyenler, çeşitli müzik türlerinde ve tarzlarında vokal tekniklerini kullanarak duyguları, hikayeleri ve mesajları ifade ederler. Vokal kaydı, ses aralığı, tonu, teknik yeteneği ve yorumu gibi özellikleriyle değerlendirilir. Vokal Nasıl Kaydedilir?

26.03.2024
Hoparlör Nedir ve Nasıl Çalışır?
Hoparlör Nedir ve Nasıl Çalışır?

Referans Monitörleri

Hoparlörler, ses sinyallerini elektrik enerjisinden mekanik titreşimlere dönüştüren elektroakustik cihazlardır. Temelde, bir hoparlör sürücüsü bu dönüşümü gerçekleştirir. Bir hoparlör sürücüsü, gelen elektrik sinyallerini hareketli bir bobin aracılığıyla manyetik bir alan oluşturarak dönüştürür. Bu manyetik alan, sabit bir mıknatıs tarafından oluşturulur. Akım, bobin boyunca geçirildiğinde, bobin manyetik alan içinde hareket eder ve hoparlör konisine bağlı olan bir ucu itilir veya çekilir. Bu hareket, hava basıncındaki değişiklikler yoluyla ses dalgalarının oluşturulmasına neden olur. Hoparlörler elektrik sinyallerini mekanik titreşimlere dönüştürerek sesi üretirler. Bu temel prensip, hoparlör teknolojisinin temelini oluşturur ve hoparlörlerin çalışmasını sağlar.

21.03.2024
MIDI Klavye Önerileri 2024
MIDI Klavye Önerileri 2024

Midi Klavyeler - Synthesizer

MIDI denetleyici klavyesi, MIDI verilerini bir bilgisayara veya başka bir donanıma göndermek için kullanılan bir cihazdır. Daha temel bir ifadeyle, harici bir kaynaktan gelen sesleri tetiklemek için kullanılan bir klavyedir. Harici kaynak, DAW'nızdaki başka bir donanım parçası veya sanal bir araç olabilir.   MIDI denetleyici türlerini ve Midi klavye önerilerini inceliyoruz. 

18.03.2024
Rap Şarkısı Nasıl Yapılır ve Rapçi Nasıl Olunur?
Rap Şarkısı Nasıl Yapılır ve Rapçi Nasıl Olunur?

Genel Kültür

Rap sanatçıları için gereken temel beceriler şunlardır:   Yazma Becerileri: Güçlü bir rap sözü yazma yeteneği, rapçılar için temel bir beceridir. İlginç ve etkili şarkı sözleri yazabilmek, sanatçının kendini ifade etmesini sağlar.

28.02.2024
Hip hop ve Rap Terim Sözlüğü
Hip hop ve Rap Terim Sözlüğü

Genel Kültür

İtalyanca kökenli olan "graffito" kelimesinden türemiştir ve "çizmek" veya "kazımak" anlamına gelir.

27.02.2024
Hip Hop Nedir? Rap Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?
Hip Hop Nedir? Rap Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?

Genel Kültür

Hip-hop , 1980'lerde ve ’ 90'larda yaygın popülerlik kazanan kültürel hareket ve ayrıca  rap , hareketin en kalıcı ve etkili sanat formu haline gelen ritmik ve / veya kafiyeli konuşmayı içeren müzik tarzıdır.

27.02.2024
Tekno müzik: Nedir ve Türleri Nelerdir?
Tekno müzik: Nedir ve Türleri Nelerdir?

Genel Kültür

Tekno müziğin içerisinde bulunan ritim ve melodiler, elektronik müzik aletleri ve dijital yazılım programları aracılığıyla üretilir. Elektronik müziğin alt türüdür ve yalnızca elektronik enstrümanlar kullanılır.

22.02.2024
Elektronik Müzik Nedir ve Türleri Nelerdir?
Elektronik Müzik Nedir ve Türleri Nelerdir?

Genel Kültür

Synthesizer, drum machine veya Midi gibi cihazlar, elektronik müziğin üretiminde yaygın olarak kullanılan araçlardır. Bu tür müzik, ambient, techno, house, trance, drum and bass, dubstep, electro gibi farklı tarzlara ayrılarak çeşitli ritimler ve ses efektleriyle karakterize edilir.  

19.02.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.